divendres, 2 de setembre del 2005

Saudade de Lisboa



Aquests dies no pare de sentir TRANSPARENTE, un cd de Mariza, cantant lisboeta que canta com els àngels i la seua veu trasmet totes les emocions de l'esperit portugués, trist i malencònic (perdoneu el tòpic). Copie la lletra -de Pessoa- d'un dels temes. Si fos sàvia, enganxaria un link i faria el sortilegi de deixar-vos-la escoltar. Però encara em falta molt per aprendre. Bon cap de setmana!


Há uma música do Povo
Fernando Pessoa/ Mário Pacheco

Há uma musica do Povo,
Nem sei dizer se é um Fado –
Que ouvindo-a há um ritmo novo
No ser que tenho guardado…

Ouvindo-a sou quem seria
Se desejar fosse ser…
É uma simples melodia
Das que se aprendem a viver…

Mas é tão consoladora
A vaga e triste canção…
Que a minha alma já não chora
Nem eu tenho coração…

Sou uma emoção estrangeira,
Um erro de sonho ido…
Canto de qualquer maneira
E acabo com um sentido!

9 comentaris :

Giorgio Grappa ha dit...

Lisboa està en projecte, he he he (com tants altres llocs). Bé, la veritat és que ja hi vaig estar... quan tenia tres tendres anyets, i, és clar, no me'n recorde de res (tret del tebeo que em van comprar: la meua primeira leitura em português :-).

Bon any, Begonya!

Anònim ha dit...

Anna, doncs aquest disc de Mariza és molt bo, ja l'has escoltat? Te'l puc passar perquè te'l copies, si vols. Salut!

Begonya Mezquita ha dit...

Ei, Giorgio! com va tot? contenta de retrobar-te per ací ;). Lisboa val la pena de visitar-la, ja ho crec. Jo hi vaig estar de viatge de final de carrera i despreés hi he tornat tres o quatre vegades més. Coneixes el bairro da Mouraria? Doncs aquesta fadista, Mariza, hi va nàixer. Canta com els àngels, ja ho crec. Una abraçada i ja ens anirem visitant.

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per la teua aportació musical. Termine d'aconseguir el cd que recomanaves, i és veritat, és molt bo. Gaudirem amb la Mariza...
Angelet

antoninavarro ha dit...

Hola lisboeta, quina meravella la cadència portuguesa. Jo també hi estic enamorat, encara que jo ja li he posat l'accent brasiler per allò de les palmeres i la mescla que tant m'agrada.
Mentre t'escric estic escoltant Mariza... i no et poses mai un sostre de vidre. Ací tens la connexió per escoltar fragments de la seua música. N'hi ha prou amb buscar la seua pàgina a google i pitjar sobre LETRAS /LYRICS i a gaudir-ne.

http://laparaulaesnostra.blogspot.com/

antoninavarro ha dit...

CORRECCIÓ L'ACCÉS A la pàgina de MARIZA és aquest:

http://www.mariza.org/letras.html

Begonya Mezquita ha dit...

Ei, els meus nois dels Ce-Fi-re!!! com anem? Àngel, ja t'has estrenat al nou cole? M'agrada que t'agrade la Mariza, és tan bella la seua tristesa...

Begonya Mezquita ha dit...

Antoniuuuuu! Ja he visitat la pag de Mariza. El que voldria és aconseguir els acords de les cançons de TRANSPARENTE per a la guitarra. M'ajudes?
Merci per la teua presència al blog ;)

Anònim ha dit...

Per cert si teniu interés en la relació del Portugués amb Català, us recomane aquest blog: http://elpontsobreelllac.lamevaweb.info/
Potser si algún ja l'ha visitat...
Àngel