dissabte, 8 d’octubre del 2005

Diada Nacional?

Un altre nou d'octubre. Enguany la manifestació ha estat dissabte 8. Poca gent, poca. Hem passat llista i hem anotat absències (a)notables. Us escric alguna de les consignes noves que s'hi han sentit: "l'autonomia que ens cal és la de Portugal", "terra, terra, terra, la unitat de l'esquerra", etc. Després d'aquest estatut descafeïnat que ens han imposat, els ànims no estan per a res. Alguns dels nostres alumnes hi eren amb els de la Coordinadora d'Estudiants dels Països Catalans (CEPC). Aquesta colla celebra els seus primers 5 anys d'existència i els 25 anys de la presència del moviment independentista a les aules. És per això que han organitzat diversos actes per al cap de setmana, centralitzats a Sueca. Per molts anys, doncs, i endavant!
De tornada cap a casa n'he vist i sentit de tots els colors: hi havia qui ens enviava directament a Barcelona a manifestar-nos, qui ens feia fora del país, qui no entenia què volíem, dones amb perruques, homes que parlaven castellà, joves que han tret les estanqueres pels balcons, gent que amenaçava els manifestants amb gestos grollers... i així s'ha anat fent de nit. Amics, què hi farem? Mentrestant, la reina So-fia, inaugurant un immoble que ha dissenyat Calatrava i que projecta la Ciutat blavenciana cap a un futur d'art i de cultura pudent, coent, autocomplaent. Els focs d'artifici d'aquesta nit ho acabaran de cremar tot. Visca Blavència!

16 comentaris :

Anònim ha dit...

Begonya,
Hi ha molts mons. Alguns es coneixen vivint-los, altres es viuen pensant-los, però la contradicció que patim es resol en el poder d'atorgar sentit als més pròxims i negar-lo als més llunyans --tot i que la veritat es troba en la dilatació del sentit, però en ordre invers.
Això és de Lévi-Strauss. [Gràcies pel teu Montaigne sobre les balenes.]
I estic segur que tens raó en aquesta irritació que mostres.
Abraçades,
M.

JoanAlbor ha dit...

Begonya, sí hi havia poca gent sí, però com tu dius hi havia diverses festes i cel·lebracions com a Sueca, crec que també a Gandia etc. però sobretot i a pesar del nombrós jovent del maulets i altres repartits entre la mani que encar et fan mantenir una miqueta la il·lusió cada vegda sent més el cap i casal com una ciutat llunyana. Sé que tot això de l'estatut no li interssa a gairebé ningú i que si resta alguna esperança segueix éssent als pobles. Ho sent em sent molt pesimiste potser perquè no veig cap avanç i sobretot en el camp polític, mentre no hi haja una força política que ens reflexe seguirem sent una mera anècdota.
A mi també em va alegrar molt veure't i tan de bo haguerem pogut fer un cafenet i xarrar una miqueta..ja ho farem un altre dia guapíssima. besets de quatre barres :))

Amadeu Sanz ha dit...

També jo estic trist i pessimista.
A més, les possibilitats de canvis, a mig o curt termini són minses: avui El País publicava una enquesta segons la qual el PP continua guanyant per golejada… L'opció nacional més propera, el Bloc, obté una intenció de vot del 0,4%.
Segons El Mundo:

"Un 57,2% de los españoles está en contra del proyecto aprobado por el Parlamento catalán, frente a un 24% que se declara a favor del mismo.

Un 57,8% considera que el nuevo Estatut, en caso de ser aprobado en las Cortes, pondría en riesgo la unidad de España, idea que rechaza casi un tercio (28,7%) de los encuestados."

Per altra banda, quatre de cada cinc valencians no saben ni què ha estat reformat a l'estatut de la CV. I probablement tampoc els interessa. La CV està sòlidament i còmoda instal·lada en el común acervo español

Tot plegat resulta un poc depriment…

A veure si algú conta un acudit :(

Begonya Mezquita ha dit...

monte,
pensar altres mons, donar sentit al que ens és més pròxim, merci per les teues paraules. malgrat la irritació, sóc optimista de mena, don't worry!

Begonya Mezquita ha dit...

joan,
jo també tinc la sensació que la ciutat no pot ésser, ara per ara, cap referent amb què identificar-nos, i em fa l'efecte que és al poble, a la comarca on encara hi ha esperança i gent bona. Seguirem, però, donant-hi guerra, serem per a la dreta rància com un petard al cul. Un bes.

Begonya Mezquita ha dit...

"Hay ampollas?"
"I am Peter, welcome mister Pollas!"

un acudit per a tu, amadeu, perquè cures la teua depre després de llegir aquestes dades tan poc esperançadores :P

Anònim ha dit...

Un altre acudit.
L'han d'operar. Li han d'extraure el cervell. I posar-li un de recanvi. Una cosa costosa i complicada. Miren preus. Cervells d'home: 1000 E; cervells de dona: 125. Sorpresos i meravellats, pregunten per la diferència tan abismal de preu:
--Bé, és clar, és que els de dona són usats!
Abraçades,
M.

Amadeu Sanz ha dit...

És increïble com el lament per la causa perduda pot reciclar-se en El club de la comèdia. Vos felicite: sou la repera XD
Per a contribuir, i abundant en la vena sexista feliçment inaugurada per Monte, un dels pocs acudits, l'únic que ara recorde, que difícilment és reversible –ja sabeu, hom pot contar el mateix acudit contra homes i dones només canviant el gènere del/la protagonista–. Ací va:

Sabeu per què les dones es queden fins al final de les pel·lícules porno?
Per a saber si el xic es queda amb la xica.

JoanAlbor ha dit...

jo no en sé d'acudits sóc un dessastre per a eixes coses però el que més m'ha agradat ha sigut el d'Amadeu jejeje ;)))
Una abraçada feia temps que no et veia

Amadeu Sanz ha dit...

Hola Joan ;)
Celebre que et faça gràcia i celebre coincidir amb tu de nou. Jo sempre estic per ací darrere, encara que no parle massa.
Arribada l'hora de les votacions, jo vote pel de Begonya: I am Pollas too. xDDD

Begonya Mezquita ha dit...

Anna, sí que són temps de lluita. No sé si ara més que mai o sempre ha estat (i serà) així. Com has vist, però, a ca nostra, en aquest espai que compartim, ens ho agafem amb sentit de l'humor. Que no decaiga, doncs, i endavant!
Tu saps algun acudit? ;)

Anònim ha dit...

Bego,eres la caña!!eres una mestra molt bona i ens ho passem de molt be amb tu...espere que no te carregues a molts este curs :)

JoanAlbor ha dit...

begonya no sé si el darrer comentari és un acudit o no...però què fem votem o no ? 2usuario anonimo" X points :)))

Anònim ha dit...

Molt bon dia a tots, estic asi ja que Begonya ens a comentat que entrarem açi i posarem alguna coseta, bé, dir que hi ha alguns acudits molt bons i com que jo no en se cap vos posare aço que encara que no siga un acudit espere que vos agrade:


PAÍS VALENCIÀ

Hi ha gent forastera que pensa que Alacant,
és una altra província del sureste murcià,
que vagen a l´escola i allí els ensenyaran,
el límits i la història del País Valencià.

Hi ha un partit que voldria,
perquè ho manen a Madrid
desfer la nostra llengua
i trencar-nos el país,
pot ser era una santa,
la mare que els va parir,
però ells eren una colla de lladres i botxins.

Per dos milions són lladres i per tres són uns botxins,
per quatre son bandarres i per cinc ..
diguem a eixa gentola que vol la nostra fi,
que sóm un poble en marxa i hem vingut.

Cantem amb veu ben alta que som un poble unit,
que té sed d´esperança i avança
decidit que sàpiguen a Castella,
que entenguen a Madrid,
que aquest país és nostre i la llengua el nostre crit.

Ni un vot als centralistes que desfan la nostra terra,
fem fora aquells feixistes que ací ens mouen guerra,
diguem-los a la cara,
que el poble valencià té la cosa molt clara
i mai no els votarà.

Per dos milions són lladres
i per tres són uns botxins,
per quatre son bandarres i per cinc ..
diguem a eixa gentola que vol la nostra fi,
que sóm un poble en marxa i hem vingut.

PAÍS VALENCIÀ, EL NOM ESTÀ BEN CLAR

Begonya Mezquita ha dit...

Ei, aquestes alumnes de 4t C són més espavilades que no em pensava. Ja veig que us heu entés amb el mecanisme de LPN i heu deixat algun comentari (no, joan, no és un acudit, és alguna "aparició" que em vol fer la pilota. ;D).
Doncs benvinguda, Aleixandra i piloteta anònima! Ja sabeu on ens podem trobar, de tant en tant.

Anònim ha dit...

Teniu moltisima raó, tornen temps de lluita, tornem a sentir la il·lusió, torna a fernos falta l'unió!

Ara es quan cal fer una cirda a totes aquestes persones que seguim sominats cadascú en el seu racó, ara es qan hem de eixir i unir-nos i llençar a fora tota aquesta rabia que tant es crema...ARA Hui 12 d'Octubre es quan hem de ser mes forts i sortir al carrer de nou, mirar cara cara a cara a eixos de "ORGULLOSOS DE SER IGNORANTES" per dirlis que no, que no els volem vore mai més, que foten el camp de la nostra terra, que no són res que som mil vegades millors que ells, que estem enfront que som més forts i que anem a ser molt més valents.Que s'enteren d'una vegada d'on estan i contra ki juguen...Aquesta vesprada manifestació, espere que acudiu tots.
Un salut i una abraçada molt forta..
Cal la unitat x canviar la historia....