dimecres, 9 de novembre del 2005

T.V. puag!

A l'igual que el text, ''Matrícula'', aquest text esta escrit per Paula Peña, una companya nostra del Clot del Moro de Sagunt. Esperem tant ella com jo que vos agrade.


T.V. puag!

Ei! Hola, hola, hola, hola!!!
Benvinguts a la realitat del segle 21.
Avui a començaments de l’any 2005 vos presentem un aparell imprescindible per a la vida de l’ésser humà: la televisió!, més coneguda com "La caixa tonta". Aquest aparell té una forma quadrada d’ací el nom de "caixa", el de tonta és una història molt llarga, tan llarga com la seua programació.
Al començar el dia podem gaudir de multitud de sèries de dibuixos animats, a més de les notícies dels informatius més matiners i com no, sèries que comencen a emetre’s a partir de les 7 de la matinada, de segur que moltíssima gent s’alça a eixa hora per tal de vore coses com aquestes...
Allà les 10, ja comencen les sèries en més "morbo", que són "Los vigilantes de la playa", "El club Megatrix", amb una ampla programació per tal de passar el matí sense alçar-se ni tan sols per prendre un got de llet, i unes altres moltíssimes més que no m’abellix anomenar. Ah! I com no, per acabar de despertar-se ja tenim la MªTeresa Campos o a qualsevol presentador/a disposat/ada a presentar-nos al "corrillo" de "periodistes" com ara els exconcursants de "Gran hermano" o al Lequio, que no se si us heu adonat que quan una persona comença a parlar la resta agafen la mateixa marxa dient les mateixes bogeries o ficant-se amb el del costat perquè s’ha liat amb la cosina del 3er, és a dir , que cadascú parla d’una cosa però tots al mateix temps, en això consisteixen aquest tipus de programes, o si no, per si no teníem prou, comenten la gala d’O.T. (Operación Triunfo) Operació triomfes??? Jo crec que no... No se n’adonen, que les coses a la tele duren molt poc, i que el que volen aconseguir la meitat de la gent que entra aquí és això, triomfar en la gran pantalla, si almenys tingueren allò que anomenem talent i gràcia. Bo, no vull perdre més temps parlant d’açò, encara ens queda molta programació per davant.
Al migdia, tornem a tindre informatius. Segons la cadena que poses el presentador/a posarà una cara o una altra, per exemple, si poses "Tele5" el presentador mirarà més cap a la dreta, però en canvi, si poses "TV3" el presentador/a mirarà cap a la direcció contrària on mirava el de "Tele5", açò són motius polítics només...
Be, una vegada ja t’has assabentat del que passa al món pots veure un d’aquests programes que tant agrada a la gent com: "Aquí hay tomate", "A tu lado"... Aquests programes són essencials en la vida d’una persona, tu no pots eixir al carrer sense saber qui és "la Rociíto " ni aquesta xica que ara mateix no se com dir-li perquè s’ha canviat tantes vegades de nom, com es dirà aquesta setmana? No se... Abans s’anomenava "Tamara" ,si! La filla de la Seisdedos, dona el mateix... Aquesta no té massa importància...
Ara, el que si que no podem deixar passar són les telenovel·les, ara, al segle 21 si que s’està posant de moda, això de: "Marcelo! Porqué me hisiste eso? Yo que te entregué mi alma, mi vida y mi corasón y a si me lo pagas? Acostándote con la hermana del sobrino de Don Gabrielo, como pudiste? Serdo, que eres un serdo!", i ací és com comença una història que no acaba mai, el millor de tot és quan passa quelcom d’açò, que és cada 2 per 3, posen una musiqueta que ja t’avisa que alguna cosa no massa bona va a passar i així es passen les dues hores i mitja que dura, musiqueta amunt, musiqueta avall. Després de tot l’estrès que dona, per exemple vore, "Pasión de gavilanes" passem a vore un altre "corrillo" per descarregar tensions, ací es fa el mateix que al "corrillo" del matí ,i del dia anterior i fins i tot t’anticipen el que faran demà, que és exactament el mateix que han fet sempre... L’IMBÈCIL.
També fan programes com: "Allà tu", "Quieres ser millonario", i coses d’aquestes de guanyar diners, com sempre... Com tot el que fa aquesta gent, tot, tot, tot, qualsevol cosa per tal de guanyar diners, si no que li ho pregunten al "pozí" si, aquest home que està mellat que no para de contar la seua vida al "cuñao" i que cada cop que diuen qualsevol cosa mostren l’únic pinyo que els queda a la seua dentadura, açò si que és viure de la imatge, no com el "Beckham" que ha de depilar-se i tornar-se "metroxesual" per eixir a la gran pantalla, i que em dieu de la Victoria? Si, la dona del "Beckham", que cada vegada que baixa de l’avió en arribar a Espanyacanyaca diu que fa olor a embotit, no xiqueta no... Estàs molt confosa... Espanya no fa olor a embotit, Espanya al que fa olor és a unes altres moltes coses més... Si, fa olor a "politicutxos", fa olor a feixisme i a unes altres coses que estaran amagades, com el teu xalet de no sé quants mil milions i que de segur que fa més mal olor que quan baixes de l’avió i arribes a Madrid, farà olor a publicitat, farà olor a diners fàcils que guanya el teu marit per fer-se dues fotos un cap de setmana i que de segur hauràs guanyat tu fent com si cantares en eixe grup de cinc xiques anomenades les "Space Girls" ooooh! les xiques de l’espai, quin nom més artístic! Enhorabona pel vostre fracàs, era d’esperar... Aquesta dona la caixa tonta que tindrà no serà exactament una caixa, sinó que serà una gran pantalla de plasma que, avui al segle 21, es porta prou.
Doncs ja hem passat la vesprada, ara falta vore la gala d’O.T. i després la pel·li de la nit, cine sense interrupcions! Que guai! Però hi ha un problema... Estava pensant que demà fan una d’aquestes que m’agrada molt, però també fan un homenatge a la gran actriu Ana Obregón, hooooooo! Doncs ja està, ho tinc tot pensat, veig la gala de l’Obregón, no siga cosa que faça una de les seues i m’ho perda i si m’ho perd jo demà de què parlaré amb les meues companyes? Ja ho tinc! Posaré a gravar la pel·li, que fort! Però quan la veig, si no tinc ni un moment per posar-la? Potser em done temps a vore-la als descansos de "Frijolito" ,sí, això faré...
Ja veus, la nostra vida depèn totalment de la programació d’aquest aparell, el millor de tot i per si no teníem prou, ara pots posar-te el digital plus o antenes d’eixes que solucionen la vida a la gent només connectar-la, només cal vore l’anunci d’aquest producte, que per cert, el dia que anuncien açò i no mencione la paraula futbol estaré disposada a comprar una caixa d’antenes parabòliques, ja li agradaria al meu pare... Ja me'l veig tot el dia gitat al sofà, que si la copa Davis, que si la Champions, que si els Play Off, si fera tant d’esport com el que contempla a la caixa tonta tindria un tipet... Ja li agradaria a ell, que fera efecte des de la pantalla, no t’estranye que al 2010 ja hagen inventat qualsevol cosa d’aquestes, t’imagines? Ja em veig l’anunci: "Instala ya tus abdominales en el estómago con tan solo apretar una tecla del mando a distancia, si eres uno de los 15 primeros en hacer este pedido te regalamos la cinta métrica para conocer el resultado que da el maravilloso "abdompower", te cambiará el físico, te cambiará la vida! (puedes pagar contra reembolso o con la tarjeta de crédito de compra del corte inglés)".
Bo, doncs supose que ja he presentat aquest aparell imprescindible en la vida de l’ésser humà, (referint-me a la caixa tonta, no a l' "abdompower") i ara, si em disculpeu, vaig a vore la programació que fan a partir de les 12 de la nit, que mai he aconseguit vore-la, la mare sempre m'ho ha prohibit, no se per què...

PAULA PEÑA MANZANARES

4 comentaris :

Begonya Mezquita ha dit...

ei, sembla que la Paula és destra amb l'escriptura de creació! és àgil, té coses a dir, té llum...
quan la vaig conéixer, feia 2n d'eso, ja apuntava maneres, amb aquells ulls que feien espurnes des del pupitre.
molt bé xiques, això va endavant!
¿Sabeu que avui, l'Amadeu i una servidora hem TRIOMFAT en un curs d'animació a la lectura, davant una sixantena llarga depersones (totes dones, per cert!) presentant el nostre blog? Au, bona nit, demà més. ;)

Anònim ha dit...

Begonya i Amadeu enhorabona pel triomf. M'alegre que algu haja gaudit amb aquest text,encara que el meu pensament era que no anava a agradar massa ja que porta prou de critica. Gràcies Begonya!

Paula Peña

Amadeu Sanz ha dit...

Un txt ben xulo, Paula. Ja saps com me n'alegre, de què reaparegues per ací ;)

Amadeu Sanz ha dit...

Per cert, ja saps que tens oberta una invitació per a formar part del nostre blog, a l'equip titular… Quan pugues, a vore si la fas efectiva :)