dissabte, 25 de febrer del 2006




Aquesta imatge mostra un pamflet publicat per la CEDA –la coalició dretana espanyolona durant la II República espanyola– mentre es discutia l'Estatut de Catalunya a l'any 1932.
Sembla que ha estat recuperat per un diputat andalús d'IU amb la intenció de comparar l'estat de crispació de la dreta espanyola d'ara i la d'aleshores.
El més curiós és que ho he trobat a… Libertad Digital
Per què Libertad Digital publica i reprodueix això?

Per denunciar la demagògia del diputat d'esquerres? Això suposaria que no s'identifiquen amb la CEDA i que troben calumniosa aquesta identificació…
Tanmateix, sabem que no és així i que reivindiquen l'herència d'aquella gent, a més de justificar el Alzamiento Nacional com a la inevitable conseqüència del pistolerisme izquierdista.

Jo no sé si el que cal entendre que estan dient, d'una manera subtil, és que, com aleshores, el que cal és una guerra per a deixar les coses al seu lloc.

1 comentaris :

Anònim ha dit...

Això és una invasió més que subtil, col·lega: destruint el territori amb construccions infinites, obrint-se pas per la costa i más allà, emmerdant-se 6.1 vegades per defensar un bilinguismo-bífido a Catalunya que ni ells es creuen (a més, caldria revisar el concepte de bilingüisme), fent-se les víctimes d'un romanç que ells han inventat.
Potser tot torna eternament. Ara, però, vivim un període de democràcia inversemblant. Certament.