dimarts, 7 de novembre del 2006

Hola, jo em dic Andrei i sóc romanés!


Jo sóc Thomas, i jo sóc Alexandru. I tu, com et dius?

Elperfil d'alumnes nous al centre, que arriben en qualsevol moment delcurs, sol coincidir amb xiquets i xiquetes de diverses nacionalitats.El profe i la profa de llengua (de quina?) ens trobem sovint amb unaaula esquitxada de criatures de diferent llengua, nacionalitat,cultura, que han aterrat al poble i que s'han d'escolaritzar al nostrecentre. Hi ha col·lectius del món de l'ensenyament que s'ho fan perdotar aquesta gent de material d'adaptació i aprenentatge. També viaInternet, of course. En diuen Aula d'Acollida o Pla d'Acollida(també Compensatòria, o Programa Passeavant) i a cada lloc se lesapanyen com poden per poder treballar amb aquesta diversitat creixent.Un exemple, el tenim a l'I.E.S. Nicolau Copèrnic de Terrassa.
També a l'I.E.S Miquel Tarradell del barri del barri del Raval de Barcelona. Us n'enllace la pàgina websencera perquè té molt d'interés i si voleu, punxeu on diu "Llengües delmón". Hi trobareu un treball molt xulo que han fet els alumnes d'allà,arribats d'arreu del món.

3 comentaris :

Amadeu Sanz ha dit...

hola gonya!
He estat fent una ullada als enllaços que ens has deixat i he flipat amb la web de l'I.E.S Miquel Tarradell; fa enveja el nivell que estan assolint per allà dalt, en comparació amb la misèria que, moltes vegades, oferim nosaltres en alguns aspectes, com ara l'acollida i integració dels immigrants…
Fins aquest any, jo m'havia escapat de patir en primera persona la impotència d'atendre aquestes personetes com ells mateixos, però també la nostra societat requereixen, per tal que la integració no siga una experiència innecessàriament dolorosa i difícil. En canvi, el sistema educatiu pareix, a vegades, entestat a complicar la vida a les persones. La sort és que hi ha gent, com tu, que amb generositat lliura la seua calidesa humana i la seua intel·ligència a la causa de fer tot un poquet menys difícil.
Un b7

Begonya Mezquita ha dit...

:)

A l'Insti del Villar arquebisbal tenim un fum de material d'aquest. Aviat posaré més coses. D'on vénen els teus alumnes,Amadeu? Els nostres bàsicamenr són romanesos, algun anglés, un parell de colombianes, i poca cosa més. El que sí que hi ha són molts xiquets i xiquetes que vénen d'una granja d'acollida que tenim a prop del Centre, la custòdia dels quals la té la Conselleria.

Amadeu Sanz ha dit...

Ara, gràcies sobretot a la feina que fan les xiques –Empar, la quefa, Àngels i Pilar–, tenim material per a fotocopiar i que vagen fent a l'aula en pla autoaprenentatge–.
En una mateixa aula tinc un romanés, una xilena, dues marroquines de la marroquineria i un xic d'aci d'ací. Ara ja vaig fent-m'hi el cor però , al principi, em sentia frustrat per no poder oferir-los tota l'atenció que demanen i la situació requereix, i em sentia també rabiós amb els valencianets que sí que reben els recursos adequats a la seua edat i formació, i que se'ls passen per on millor els va…
Però ara ja estic menys enfadat, eh…