divendres, 6 de juliol del 2007

Arxipèlag


Foto de Panoramas / Etienne Cazin

Visiteu la seua pàgina al Flickr per a veure més fotos fantàstiques.


Me'n vaig a Grècia. Només deu dies, amb amics i xiquets. Volem a Atenes des de València, via Milà. Ens estarem un dia a la ciutat que el Persa cregué poder posseir, i va ser en va, per a mirar l'Acròpolis i cansar-nos per la Plaka. Després en vaixell cap a Tinos, a les Cíclades, entre Àndros i Mikonos, ben prop de l'àrida, batuda per l'inclement Eolos, assetjada per l'intrigant Posidó, la d'ensomni, sagrada illa de Delos. I estic aquests dies preparant el viatge i recopilant algunes lectures adients per a anar ambientant-nos i per a dur i llegir allà. Les elegies de Bierville ja són dins la maleta, amb l'amena companyia dels Durrell, i, mentre intente localitzar algun dietari de viatge del Pla, he rellegit Arxipèlag, la potent elegia d'Hölderlin, en la traducció al castellà de Jenaro Talens.

¿Vuelven las grullas hacia tí, y dirigen de nuevo

los navíos su rumbo a tus orillas? ¿Acarician las brisas deseadas

tus tranquilas aguas? ¿Y atraído desde lo profundo

baña el delfín sus lomos en la nueva luz?

¿Florece Jonia? ¿Es tiempo ya?, pues siempre en primavera,

cuando se les renueva el corazón a los que viven y el primer amor

y el recuerdo de los dorados tiempos en que el hombre despierta,

a tí acudo, anciano, y en tu silencio te saludo.


Friederich Hölderlin, Las grandes elegías, Madrid, Hiperión, 1980

S'accepten suggeriments i encàrrecs d'Orient.

Calling Master Ovando ;)

4 comentaris :

Begonya Mezquita ha dit...

Com la fliparàs, amic, en aquesta singladura estiuenca... He mirat coses del Pla i no he trobat res de Grécia però hi ha un volum de l'obra completa "Notes del capvesprol" que et poden fer companyia, com una conversa al capvespre.
Volia dir-te que no m'arriben al correu els comentaris del bloc. Que potser has trastocat algun vincle?

Begonya Mezquita ha dit...

Hi ha un llibre de poemes que també amb el títol "Arxipèlag" va publicar fa uns anys l'alcoià Jordi Botella. Té interés. Te'l passe?

Amadeu Sanz ha dit...

Val, Begonya, passa-me'l.
Quant als comentaris per correu, el que passa, no sé per què, és que el servidor de gmail col·loca les notificacions que m'arriben des de Blogger en la carpeta de correu brossa, i això que són de la mateixa companyia i que el compte de gmail val per al de Blogger… Quan els trac del correu brossa ja te'ls reenvia a tu, però si passe un dia o dos sense entrar en gmail via web, s'endarrereix l'enviament.
Salut

Ana Ovando ha dit...

Mucha envidia me das, mucha, mucha, mucha. Sólo espero que traigas imágenes para compartir con los infelices mortales que nos quedamos por aquí.

Mis mejores deseos para este verano tan especial.