dissabte, 15 de març del 2008

PePefalles


Amb l’abaixada de les temperatures climatològiques i postelectorals arriben les falles. I, com els petards i masclets, esclata tota l’exaltació blaupepera. No hi més que fitar el mediàtic balcó de l’Ajuntament de València per catalogar la flora i fauna que s’hi aboca: els personatges i estendards més folklòrics i espanyolistes del moment.
Enguany, la fatídica coincidència d’una festa sorollosa com les falles, i una altra de recolliment i silenci, com la setmana santa, ha fet que els confrares desfilen amb la cara tapada de penitència entre xarangues i ninots fallers. I no només sofrim l’infortuni d’haver de decidir-nos entre anar a la processó del silenci de dimecres sant o a la nit de la cremà, sinó a més a més, també hem de patir la invasió que ens ve d’occident. Tota la pell de brau està de vacances. Els trens van petats de gom a gom amb gent que unànimement ha decidit d’aprofitar l’avinentesa d’aquesta providencial coincidència.
No obstant això, encara queden valencianets i valencianetes que exporten i promocionen la festa josePePera, per si de cas algú se n’havia quedat sense poder comprar el bitllet que els portara a la felicitat de passejar entre esclats de masclets i olor d’oli fregit. Vegeu al You Tube el vídeo de El Front Faller.

6 comentaris :

Anònim ha dit...

M'ha agradat la referència a Salvador Espriu.

Olga Gargallo ha dit...

Novesflors, la veritat és que com Espriu, també m'agradaria d'allunyar-me'n nord enllà, sobretot durant aquest temps de sotrac faller i després dels resultats electorals.

Amadeu Sanz ha dit...

I have to comunicate to all our readers and collaborators that since today LPN will be Our word and we will express ourselves only in english. Rita and Paco have comitted to translate in the Shakespeare's language not only the Citizen's Education discipline, but the whole Valencian Community. So have a good fuck since now.

Begonya Mezquita ha dit...

If, if, between, between to new OW!!!

Olga Gargallo ha dit...

The PiPi and that sort of think...

Àlex Andrés ha dit...

Això d'anar passejant per valència i pensar "aquest ha votat pp, aquest ha votat pp, aquest ha votat pp, aquesta ha votat pp, aquest ha votat psoe...". Que depriment...

Que algú sap per a quan toca la propera repoblació? Ni que siga dels habituals bàrbars septentrionals?