dilluns, 17 de març del 2008

Ponts de paraules

Aquest cap de setmana hem anat a Alcoi. Després de mesos de cadira i Mac, de telèfon i insomni, de coordinar i descoordinar, la data clau havia arribat. Divendres 14 de març a la vesprada iniciàrem un amable passeig des de València cap al sud. A Alcoi ens havíem de trobar amb una trentena de poetes i amics que venien d'arreu dels països de parla catalana per acompanyar-nos en la celebració del 25è aniversari del premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez. Aquesta vegada ens hi havíem posat de valent! La idea era convertir Alcoi en la capital de la poesia dels Països Catalans i part de l'estranger, omplir els seus carrers de versos, caminar durant tres dies tot al llarg d'un pont de paraules. L'encontre de poetes va anar prenent forma quan, a la sala d'actes del Centre Cultural, vam retre homenatge a Joan Valls. Així iniciàrem la travessia que havia de durar fins diumenge a la Glorieta on l'Ovidi fou motiu d'una nova lectura de poemes. Un acte en què el millor i més terrífic versaire va ser el sol i els cirerers de la Vall de Gallinera devien estar d'acord si he de jutjar pels excesos florals que exhibien, tal i com ens deia Tono Fornes, poeta i mariner de Dénia. Ha valgut la pena, malgrat tot.
Us deixe quatre imatges com quatre barres. Si alguna cosa ens ha de fer feliços, és la llibertat de poder fer el que ens agrada, salvant tots els obstacles, congregant la màgia a cada moment.

La Xafigà de Muro, premi Joan Valls al col·lectiu per l'ús i promoció del català.

Mila Llorens, premi Joan Valls per la tasca edificant i el treball per la llengua.

Daniel Nomen i Recio, premi de poesia Manuel Rodríguez Martínez 2008.

La Glorieta, el raconet màgic d'Alcoi on vam retre homenatge a l'Ovidi. (Si busqueu entre la gent trobareu la nostra Olga!)

De tot plegat resta una remor quasibé imperceptible, veus i música, amics i paraules. I un llibre: Ponts de paraules, una antologia poètica on col·laboren tots els qui hem format part d'aquest sarau. El llibre, una magnífica edició a cura del nostre Amadeu Sanz, que vingué a sopar amb nosaltres i de qui són les tres primeres fotos, tindrà una difícil distribució, ja que l'hem parit nosaltres amb l'ajuda inestimable de Martín Impressors. De moment es pot trobar a les llibreries d'Alcoi.

Voilà! L'Amadeu amb la seua Olympus E-510 i un somriure.
I si voleu més informació aneu a Amics de Joan Valls.

2 comentaris :

Àlex Andrés ha dit...

Quina enveja que m'heu fet!!! que podeu aconseguir alguns llibrets i pujar-los al cap-i-casal? No sé quan baixaré a alcoi, jo. I serà la manera d'haver estat amb vosaltres. He trobat a faltar alguna fotico de l'inefable Manel (no el meu...)!

Begonya Mezquita ha dit...

Àlex, si vas al bloc dels Amics de JV que he enllaçat i busques i remenes trobaràs lo Manel en tots els seus perfils de mestre de cerimònies. I pel que fa a l'antologia, compta-hi! Salutacions caputxines (he vist lo Joan Fandos arrossegant l'anda de la passió amb tots els seus col·legues a la processó de Sagunt... es van fent grans i el cert és que el vestit negre encara els fa més llargueruts).