dijous, 4 de juny del 2009

Love is in the air


L’amor és en l’aire. Les drogues i el rock and roll també. El sexe, en canvi s’arrela a la vida terrenal.

Fa un parell de setmanes vaig llegir la notícia sobre la descoberta de la nova composició de l’aire d’algunes grans ciutats com Madrid i Barcelona, sobretot en determinats barris i en períodes de temps concrets.

Aquesta darrera ja figurava als inventaris de ciutats amb més contaminació atmosfèrica del món, en alguns dels quals participa en vuitena posició. La impossibilitat d’exorcitzar l’aire del maligne ve donada per qüestions geogràfiques. La brisa del mar acaba col•lidint amb els vessants o faldilles de la muntanya del Tibidabo, la qual actua de barrera i mare protectora; mare que de tan emparadora, ofega la filla.

Els informes assenyalen l’empitjorament els darrers anys de la qualitat de l'aire de la ciutat comtal (o com l'anomena Carme Riera, la ciutat comcal) el qual duplica els nivells òptims de contaminació recomanats per la Unió Europea, i que s’han de reduir a la meitat l’any vinent.

Ara però, al diòxid de nitrogen, al cadmi o al bismut, s’afegeixen d’altres substàncies químiques en suspensió. Segons un estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), l'aire d'aquestes dues ciutats conté fins a dèsset compostos pertanyents a cinc classes de drogues. En el cas de Madrid s’han detectat restes d'heroïna, a Barcelona en canvi, nivells evidents de cocaïna.

El sexe és a la terra. El rock and roll, les drogues i l’amor són en l’aire. Ara és quan comprenc la dependència física i emocional que em desarma cada vegada que en vinc o hi pense. Allò que en diuen mono.

5 comentaris :

Unknown ha dit...

m'enamora la teua escritura olga.. de debò... per a quan un llibre??? o soc l'unic que no sap que el tens??? necessite llegir mes i mes cuan començe... jugues amb les paraules igual que els nens amb la pilota o les nenes a la corda... les acostes al teu terreny i elles son les que es queden al teu costat...


sincerament... m'encanta!

novesflors ha dit...

Jo tampoc no ho sé, si tens algun llibre preparat, però a mi també m'agrada molt com escrius.

Begonya Mezquita ha dit...

Tens raó! Aquest matí quan he obert la finestra, m'ha entrat una olor a marihuana que lo flipas!

Begonya Mezquita ha dit...

Escolta, Olga, quina versió que fa en Pedrals i els nens eutròfics: l'amor és un peix...

Olga Gargallo ha dit...

Aquesta versió és una canya. L'amor és un peix riu amunt i riu avall, l'amor tanmateix és un coixí i un cop de mall...

Quan els nens s'acosten a la terreta anirem a la primera fila, a l'avantguarda, per escoltar-los?
Digues-me que sí.