diumenge, 27 de juny del 2010

Estellés al Clot del Moro

Com alguns de vosaltres ja sabreu, La Paraula és Nostra va nàixer a l'ies Clot del Moro de Sagunt. Era, i és, un grup de poesia. Els pares i mares són vells coneguts d'aquestes pàgines: Begonya, Amadeu, jo mateix. Ara, l'LPN de l'institut i aquest bloc porten línies totalment diferents. O no.

El cas és que enguany hem fet un homenatge a Estellés (una vella proposta de l'enyorat Amadeu, quan era a l'insti). Vam començar amb la idea d'un senzill recital de poemes i vam acabar amb dibuixos a partir de poemes realitzats per alumnes de l'artístic, recreacions en vídeo, creació musical i, clar, paraula dita. El treball ha estat d'una parcel·lació extrema per confluir, finalment, en tres actuacions realitzades al mateix centre amb un gran èxit: alumnat amb la boca oberta i professorat emocionat.

Gràcies a aquest treball, m'he llançat a dues experiències noves: la composició de dues cançons conjuntament amb una alumna i la posada en marxa d'un taller de creació audivisual amb l'alumnat de pdc1 (saltant-me sense miraments la programació).

Us en deixe un mos. Un clip de tot el que ha estat el procés. He de reconéixer que fer el vídeo i visionar-lo després m'ha produït i em produeix una gran emoció. Estic fet un monya. L'edat, potser. Aprofite aquest estat anímic per deixar-me anar i mostrar la meua admiració i el meu agraïment als dos mestres ja esmentats, a l'alumnat de l'artístic, a l'alumnat de pdc1 (especialment a Cristina Tolosa i Andrea Blanco), a la rapsoda Guadalupe Espinosa i a la cantant i co-compositora Mar Muñoz.

I sobretot, a les grans Empar Vidal i Elena Uriel -enormes-.


5 comentaris :

Olga Nova ha dit...

Uff, me brillan los ojos....
Felicidades por la experiencia, me parece un muy buen trabajo de colaboración que toca un montón de palos e implica muchas ilusiones, gentes y esfuerzos... está todo el recital en el insti colgado en algún lugar para verlo....?? ;)
No me extraña que te emociones, Àlex, me he emocionado yo al volver a ver a las profes y, sobre todo, a Andrea y a Mar... (qué voz!!!) La canción me parece preciosa....
Felicidades de nuevo!!

novesflors ha dit...

Un treball que mereix una llevada de barret (no sé si es pot dir així però se m'entén). Aquests són els bons professionals de l'ensenyament. Enhorabona.

Rixi ha dit...

Sincerament: se m'han posat els pèls de punta, enhorabona per aquest gran treball digne d'escoltar i d'admirar. Jo quan ho vaig veure per primera vegada en directe, em vaig emocionar amb la veu de Mar i amb la bona actuació d'Àlex (és clar), també em vaig quedar bocabadat amb els recitals d'Empar (que, com bé diu Àlex, és gran, molt gran) i, com no, enhorabona també a Elena (grandíssima també).

Felicitats i mil vegades felicitats.

Begonya Mezquita ha dit...

és xulíssim!

Àlex Andrés ha dit...

gràcies a tolomón per les vostres paraules. Si voleu veure'n més, entreu ací .