dimarts, 4 d’octubre del 2011

Apple obri la seua tenda de llibres



La casa Apple va començar ahir a vendre a la seua store de llibres el catàleg de les editorials espanyoles agrupades en Libranda, a més de Planeta i Mondadori, quasi dos anys després del llançament de l'iPad i un poc més d'un any després d'aparéixer la mateixa Libranda. Per fer la prova, em vaig mercar ahir Las lunas de Júpiter, d'Alice Munro, escriptora a la que tenia ganes de llegir. Com tot el de les tendes virtuals d'Apple, el procés és instantani i desprovist del dolor que suposava comprar en altres tendes que feien servir la plataforma de Libranda: registre en una llibreria virtual (fnac, casa del llibre…) > compra amb targeta de crèdit, sovint a preus de llibre físic > redirecció a la web d'Adobe DRM > registre en Adobe > descàrrega amb programari d'Adobe > execució d'un scrypt de Python per a esventrar el DRM d'Adobe > a vegades, conversió al format ePub amb Stanza > carregar el llibre a l'iPad, via iTunes…
Mentre, amb l'aplicació Kindle per l'iPad tot consistia en un parell de clics i en un minut podies estar llegint el teu llibre: satisfacció instantània. Amb Libranda se m'havien llevat les ganes i feia molt de temps que no comprava un llibre en les tendes espanyoles.
De tota manera, continua havent-hi poquíssima oferta de llibres en català. Les editorials s'haurien d'animar a posar a la disposició del públic lector tot el catàleg de llibres que, avui en dia, resulta impossible o molt difícil de trobar. I fer-ho a preus democrátics.