dilluns, 23 d’abril del 2012

Per Sant Jordi, una presentació

Cada divendres a primera hora, perquè és divendres i perquè és primera hora, escric una cita a la pissarra de l'aula 2.14, on faig classe amb els alumnes de 2n de Batxiller Artístic. Una cita que té a veure amb algun autor que estem donant eixos dies, o amb algun esdeveniment recent, o amb alguna cançó que vinc sentint al cotxe, o
Ells i elles copien les paraules de l'encerat i se les emporten a casa. Allà les traslladen al seu quadern especial i específic per a l'activitat (o no) i les il·lustren, artistes de mena com són: punta seca, aquarel·la, cera o bolígraf.
Crec que és l'aspecte de l'assignatura que més els atrau. Em recorden la cita amb avidesa en entrar a l'aula, frisen per saber què els tinc preparat aquella setmana. M'agrada veure les caretes que fan a mesura que les van llegint i, finalment, assistim plegats a uns segons de silenci irrepetibles.
Les interpretacions són tan lliures com diverses.
De tot plegat, en diem L'intrús del divendres.
Avui, diada de Sant Jordi, hem tret l'intrús a passejar per mostrar-lo als companys i companyes de l'institut, que han volgut participar de l'activitat a la seua manera: amb noves cites, noves il·lustracions. Com que hem vist que funcionava bé, hem decidit que s'hi estarà alguns dies més, allà al llindar que hi ha entre el carrer i l'edifici.
Heus ací alguns botons de mostra: els artistes, els últims retocs, els quaderns, algunes ampliacions a la paret.
I que tingueu un feliç dia!

4 comentaris :

Rixi ha dit...

Ahhhh... doncs ja està clar què és això de L'intrús del divendres. Gràcies per relatar-nos les teues interessants aventures amb els de 2n de batx.

b7s!

Oreto Doménech ha dit...

Una activitat molt bonica! Salutacions!

Ibi Antifeixista ha dit...

Hola!

Mireu, des de la Muntanya d'Alacant fa poquet que hem fet un bloc per avaluar la situació del català a Internet. Per ara estem començant però ens aniria molt bé que ens començaren a arribar visites.

Estem seguint altres blocs de contingut similar (en i pel català) i això. Li podeu pegar una miradeta (encara que com dic estic començant) i si vos pareix bé estaria de puta mare contar amb un enllaç vostre!

Nosaltres ja vos hem inclòs al nostre bloc, perquè teniu un contingut de puta mare! Deu de ser un dels millors blocs docents de la llengua!
Enhorabona i a reveure!!

XARXA CATALÀ
xarxacatala.blogspot.com

Begonya Mezquita ha dit...

Encantats i encantades amb les vostres visites i les vostres paraules, Rixi, Oreto i amics del sud!