dijous, 6 d’abril del 2006

ALMAGRO un poble amb molta cultura!



Hi vam imaginar, més que conéixer, la vida de treballadors castellans del s.XVI. Una barreja d'homes del camp, de bordegassos, de captaires més o menys fingits, els rodamóns i estudiants d'ací i d'allà, els tractants de mercaderies essencials, que eren l'ànima de les fires i l'altre món nou, però complementari, dels clergues i nobles.
En definitiva, Almagro,un poble de diversitat social,va emmirallar només amb 2 dies les ànimes d'un grup d'estudiants de 4art d'E.S.O i 1er de Batxiller, saguntinets i saguntinetes que no ixen a penes del seu rotglet.Aquells carrers silenciosos, donaven a conèixer la seua història a crits.
El viatge es va iniciar el dimarts 28 de Març i va durar fins l'endemà al capvespre. Sembla mentida que tan sols un parell de dies donen per a tant: vam beure i vam menjar, vam beure i vam temptar...
Junt a les fires populars varen sorgir les festes taurines i de comèdies, aquests 2 pols de diversió que varen seduir l'eperit dels manxecs de fa uns segles.Volíem situar-nos allí, a la plaça major d'Almagro,

cor de totes les inquietuds i tots els festejos, per contemplar la desfilada de la seua gent, per historiar el coneixement i la vida atzarosa d'uns dels seus principals testimonis:"El Corral de Comèdia".
El dia 29 de Març tinguèrem l'ocasió de visitar el corral de comèdia més antic que es conserva a Ehpanya.I tinguèrem també la sort de presenciar una obra anomenada "Don Juan Tenorio", amb un magnífic repartiment d'actors i actrius, de la mateixa companyia "Corral de Comèdies".
Un gran viatge en 2 dies!.