diumenge, 11 de novembre del 2012

John Cage boletaire

Una (altra) de les coses sorprenents de John Cage és el seu coneixement profund de la micologia. L'any 1954 es trasllada a Stony Point, a la vall del Hudson. Prendrà el costum de fer llargs passejos pels boscos i quedarà fascinat per la natura i els bolets. No serà una simple afició: estudia seriosament el món de la micologia i, fins i tot, comença a subministrar bolets a prestigiosos restaurants novaiorquesos.  Fundarà amb uns amics la New York Mycological Society! Ací teniu la portada d'un llibre-collage que va fer Cage el 1972.

Més enllà de la curiositat, hi ha un parell de coses que em resulten encisadores d'aquest tema. Una d'elles és imaginar els sopars amb els seus amics (molts del Fluxus) on, sembla, no faltava mai un plat de bolets cuinats pel mateix Cage.  O la nit en què acabaren tots a l'hospital amb una bona intoxicació.


Però la que em sembla més divertida, més sorprenent i més... cage és imaginar-lo guanyant un concurs televisiu italià contestant preguntes sobre bolets. Quin paio!



Què va sopar Mr. Cage abans de parir 4.33 o ORGAN²/ASLSP?

1 comentaris :

iaia ha dit...

curiòs i molt divertit!