dimecres, 4 de juliol del 2007

Very Important Post

Com ja sabeu, a Begonya no li va ser concedida la Comissió de Serveis per a poder quedar-se al Clot del Moro durant aquest moribund curs 2006-07 i va haver d'anar a ocupar la seua plaça al Villar. Pel que respecta al vinent 2007-08, ha decidit no demanar la comissió i romandre en aquest peculiar indret de la geografia valenciana xurra. Així mateix, l'alumnat del Clot que venia participant com a membres de l'equip de La paraula és nostra acaba enguany el seu cicle a l'institut, han aprovat la selectivitat i, així és la vida, es desvinculen del centre per a marxar cap a noves aventures.
Jo mateix, podria quedar desvinculat en qualsevol moment de Sagunt. O no.
Begonya i jo, inexplicablement, vam mantindre anit una cimera del més alt nivell garnàtxic i vam petar-la fins a la matinada sobre què és el que més convenia fer amb aquest bloc a partir d'ara, perquè pensàvem que ja no tenia massa sentit mantindre'l com allò que, més o manco, havia estat fins ara, és a dir, un bloc de poesia, literatura i art elaborat col·laborativament per profes i alumnes de l'IES Clot del Moro de Sagunt, el Camp de Morvedre, una altra no menys inexplicable contrada valenciana.
El primer a decidir era si tancàvem la paradeta. Vam deliberar que, en el fons, no féiem tan mala parella i que ens compenetràvem i complementàvem prou bé, que ens agrada formar part de la comunitat blogaire i internàutica catalanesca, que el bloc ens ha permès mantindre un relació personal enriquidora i amable que pot continuar creixent, que ens ha oferit la possibilitat de desenvolupar habilitats docents que ni ens pensàvem, que tenim ganes de continuar i fer coses noves, de provar a seguir el fil per veure on ens duu, que volem saber què és el que encara podem aprendre…
Hem decidit que LPN continua. Probablement amb un altre nom. O potser no. En qualsevol cas, volem que continue essent un bloc col·laboratiu amb la incorporació de nous membres i amb noves seccions periòdiques, amb Begonya i un servidor com a coordinadors i administradors. Els i les membres actuals estan convidats a renovar el seu compromís –us enviaré un email– i mantindre, si volen, una relació amb LPN en els termes que acordem. Hem cregut convenient que aquells que no vulguen seguir quedaran deslligats del bloc a partir de setembre, que és la data aproximada que estimem que haurem enllestit els canvis. Vos anime a dir tot allò que en penseu en els comentaris a aquest post o bé en privat, al compte de gmail meu o de Begonya.
Així mateix, estem oberts a noves candidatures a l'equip de redacció: si vos trobeu amb cor i ganes digueu-nos alguna coseta.
Salut, per ara.

5 comentaris :

Anònim ha dit...

Ahir vaig escriure:
"Quants dies i nits de silencis.
És que la paraula ja no és nostra?
És que pot més la canícula que la veu?
Parleuuuuuu-meee!
:(
"
Avui, per un moment se m'ha glaçat el cor en veure que tancàveu la finestra. He llegit ràpidament el post amb l'angoixa de pensar que era un adéu. Després, l'he rellegit. Com podria llevar-me cada nit o gitar-me cada dia sense fer-vos una ulladeta? La paraula és vostra i també de tots i totes els qui us llegim. I de tots i totes els qui us necessitem per continuar endavant.
Amadeu, Bego, escriviu perquè la vostra paraula és la de tots.
:?

Àngels ha dit...

Però què passa? Tots i totes, un dia o un altre, ens deslligarem del Clot definitivament, però ben bé sabeu que les relacions i els intercanvis continuen (tu , Bego, més que ningú ho saps). Pense que d'alguna manera açò ha de continuar. Sí, cadascú viatjarà cap a un lloc diferent i d'eixe viatge personal s'enriquirà LPN, sens dubte. Cada dia entre a veure si algú dels meus compis ha penjat algo interessant perquè m'enriqueix cada dia més. Açò ha de continuar, sens dubte...

Amadeu Sanz ha dit...

No, xiques, que no tanquem…
No sé si m'he expressat malament, però el que ens plantegem és una renovació del concepte del bloc mateix: és clar que no importa on anem les relaciones i els intercanvis continuen, però LPN ja no pot ser un bloc escolar de l'IES Clot del Moro si al centre no queda ningú, o quede jo només o es queda Àngels només. És per això, perquè volem continuar, el motiu pel qual ens l'hem d'inventar de nou, el bloc. I per això també hem de renovar la manera en què ens comprometem.
Hem pensat que els membres del bloc haurien de comprometre's a publicar amb una periodicitat regular, una cosa així com els dilluns de l'Àngels o els dimarts de l'Olga
…i obrir-lo a la incorporació de gent nova que no siga del Clot del Moro necessàriament però que tinga ganes de fer l'exercici d'escriure i compartir gustos, reflexions, crítica i creació literària, fotogràfica, plàstica, musical… vaja, totes aquestes coses que tant ens agraden i que ens fan reconcialiar-nos amb l'existència.
Com que la Bego està offline, no pot contestar de moment, però ho tenim clar els dos que açò tira endavant i que comptem amb vosaltres dues també.
Hem de parlar-ne.
;)

Begonya Mezquita ha dit...

Que no requalifiquen terrenys, que no reinventen idiomes, que no renoven els noms? doncs nosaltres també, no podem ser menys en aquesta era d'aventures efímeres.
Des del ciber de baix de ca meua, amb un aire condicionat que em corgela, ressuscite de les deixalles garnatxístiques. Sóc ací. Diria que considere les paraules clarividents i aclaridores de l'Amadeu i insistesc que l'única cosa que hem de fer amb LPN és donar-li canya. És cert, però, que té poc sentit definir-lo com espai escolar. Fóra més enriquidor i més d'interés fer-ne una mena de lloc comú on tots i totes hi diguérem la nostra amb un grau de compromís suficient perquè això tinga més sentit. Si no és així, uns per altres no sabem ben bé cap on tirar. Ara ja sí, ara ja més. Però això no lleva que la colla clotdelmorera també hi siga. Escriviu, guaiteu, sigueu-hi!

Begonya Mezquita ha dit...

Avui m'he reunit amb Pilar i Empar. Hem parlat del moment que travessem a LPN. Assabentades que el curs vinent no hi seré i que l'Amadeu potser tampoc, també s'han vist una miqueta obligades a veure què s'hi hauria de fer, amb aquest projecte. Jo crec que les energies ara es poden concentrar més en el teatre, un espai que ha anat creixent i gràcies al qual el Clot de moro ha anat guanyant un cert prestigi a Sagunt. Crec que falta trobar aquest petit punt de trobada entre l'institut (cal tenir en compte que n'és el vincle principal i que vam sorgir d'allà, etc.) Potser en la nova redistribució, una secció de notícies del clot (totes aquelles activitats que s'hi porten a terme, recitals, obres de teatre, trobades, el que siga, via Àngels o les xiques que s'animen, o Àlex).
Anem fent.
Tenim tot l'estiu per davant per anar perfilant el nou rostre de LPN i al setembre crec que ja ho podem tenir més que clar. Propose un LPN&beers per a la tardor.