diumenge, 18 d’octubre del 2009

el Puig


A Ramon Llull només li calgué elevar-se els cinc-cents metres del Puig de Randa per aconseguir el sobrenom d’il•luminatus. A Joan Puigcercós, amb cognom tossaler, li ha calgut una mica més d’esforç per ascendir els dos mil nou-cents nou metres a sobre el nivell del mar del Puigmal per tal de rebre la inspiració divina. L’àngel amb cos de pastor que va revelar la manera com Ramon lo foll havia d’escriure el llibre contra els errors dels infidels, ahir es va manifestar en forma de cent cinquanta-quatre vots, i nou en blanc, a favor de la candidatura republicana de Puigcercós a la presidència de la generalitat.

L’ascensió als cims és un motiu recurrent entre els pares de la pàtria catalana: el Comte Tallaferro des del Canigó va aturar l'atac dels musulmans; Jaume I des del Puig va accedir a la ciutat de València; Jordi Pujol, amb cognom muntanyenc, també va triar el cim de l’Aneto per convocar eleccions.

La simbologia de la muntanya, pel que té de mare protectora, empara i encoratja molts dels homes valents per encetar croades ideològiques. Nosaltres, dones i homes de bé, direm la nostra el darrer diumenge d’octubre a la muntanyeta on el cavall de Jaume I, d'una guitza, va fer brollar l’aigua.

5 comentaris :

Begonya Mezquita ha dit...

Quantes vegades, amiga Ohlga, entre la mística i la política, no hi ha diferència.

Manel Rodríguez-Castelló ha dit...

De croades, ni les ideològiques, Olga. Ara, de puigs, carenes, tossals, cims, muntanyetes, quers, serralades, tarters i tots els accidents de l'ascensió, a balquena! A veure si tornem a temps de la capital del Reyno i ens podem incorporar a tan entranyable festa.

Amadeu Sanz ha dit...

… i l'ascenció de la Mila a la muntanya en Solitud

Olga Gargallo ha dit...

De polítics, m'estime més que no siguen ni místics, ni croats, ni il·luminats.

Amb la Mila ja comptava.

Besets per a totes i tots

Q ha dit...

La connotació de la pujada aun cim és la dificultat, l'esforç duríssim que pateix el qui la fa, l'expiació de les culpes. Els valencians necessitem pujar moltes muntanyes i adonar-nos del toll en què ens hem ficat (amb la col·laboració gens desinteressada d'uns ppolítics imppresentables).
Força!