dimarts, 20 de desembre del 2005

Un "meme" per al bloc de l'IES Clot del Moro

Hola amics i amigues, no he afegit massa entrades al vostre bloc però us jure que no he deixat un dia de llegir-lo. Per altra banda, des de que Amadeu i Begonya em posaren les "piles" cibernètiques no he parat d'investigar sobre les possibilitats didàctiques d'aquesta eina, buscant per tot arreu informació dels experts. El que he trobat és un món trepidant que ens recorda als profes el repte que tenim front al nostre alumnat, àvid sempre de conjuntar el seu món i els seus interessos amb les nostres propostes sovint massa academicistes. En l'ecosistema de la blogosfera he trobat de tot, des del bloc d'una profe DIM que no para d'inventar estratègies amb les TIC per captivar els seus alumnes, fins el professorat que després de mil esforços per incorporar les TIC es troba amb servidors que no funcionen.

A més, també he descobert persones generossíssimes que estan disposades a fer-li un bloc a cada departament del seu centre que ho desitge com l'Angus de l'IES La Patacona de València , o el tot terreny de Felipe Zayas que ens ensenya des dels usos més elementals del plaer de l'escriptura a les seues reflexions didàctiques.

Per últim, he constatat que els experts s'hi han posat a la feina i estan cartografiant i sistematitzant aquest recurs. Consulteu la bibliografia sobre blocs i educació que hi trobareu moltes ajudes.

En conclusió, amics de l'IES Clot del Moro pense que seria molt interessant proposar a tot el claustre una sessió introductòria als blocs per part de l'Amadeu i la Begonya que de segur ens farà créixer a tots. Què hi penseu? Si voleu també podem plantejar la qüestió en forma de "memes" per a profes inquiets:
1. Per què penses que és important el bloc del teu centre?
2. A quin tipus de profe del teu centre no li diries mai que tens un bloc?

3. Quins temes evites en el teu bloc?
4. Com presentes el bloc als alumnes?

5. Podries viure sense el bloc? I els teus companys?

Nota: per a tots aquells que no ho sàpiguen encara, un "meme" és una relació de preguntes que solen passar-nos des d'un altre bloc amic, i que estem obligat a contestar. Sol passar-se el testimoni a altres blocs i continuar la cadena...

6 comentaris :

Begonya Mezquita ha dit...

Fóra bo que a l'insti es fes una presentació-inauguració del blog perquè tothom que hi estigués interessat/da ho conegués. També per als alumnes (més grans). El que no sabem és el "com".
Veig que estudies totes les possibilitats didàctiques d'aquesta eina, la qual cosa ens pot enriquir una miqueta més, com a bloggers, com a ensenyants i com a navigators. Parlem-ne, monsieur l'assesseur. ;)

Giorgio Grappa ha dit...

Benvolguts companys,

A més de felicitar-vos el Nadal i de felicitar-vos pel blog, volia dir-vos que teniu molta sorta de coincidir un grapat de blogaires en el mateix centre. On jo estic, no hi ha ni tant de nivell informàtic ni tanta imaginació com per fer un ús creatiu d'aquest nivell. Us enveje!

Una abraçada!

(Vacances! Vacances! VACANCES!!!!)

Begonya Mezquita ha dit...

Au, giorgio, no n'hi ha per tant! La veritat és que ens agrada aquest rotllo i ens hi dediquem bastant, però en som quatre gats mal comptats ;)
Salut, company, Bon Nadal i Bon Cava!

Anònim ha dit...

Toni, gracias por la referencia a mi blog.
Te animo a participar en el wiki que he abierto para recoger poemas con tema navideño.

antoninavarro ha dit...

Begonya de quatre gats res... en tot cas "quatre rodes". Imagina la gent que podem portar entre tots!!!
Ah, Felipe, gràcies i de seguida que pose en marxa tots els blocs que he obert em passe pel wiki. De moment estic clavant-li tants programes nous al meu ordinador, per fer-me un bloger de veritat, que pense que un dia d'aquests pergarà un pet.

Anònim ha dit...

Toni: muchas gracias por tus elogios; de momento somos meros principiantes. Espero que esto vaya adelante con la ayuda de personas como tú.
B7s
Angus