dissabte, 25 de febrer de 2006
Aquesta imatge mostra un pamflet publicat per la CEDA –la coalició dretana espanyolona durant la II República espanyola– mentre es discutia l'Estatut de Catalunya a l'any 1932.
Sembla que ha estat recuperat per un diputat andalús d'IU amb la intenció de comparar l'estat de crispació de la dreta espanyola d'ara i la d'aleshores.
El més curiós és que ho he trobat a… Libertad Digital
Per què Libertad Digital publica i reprodueix això?

Per denunciar la demagògia del diputat d'esquerres? Això suposaria que no s'identifiquen amb la CEDA i que troben calumniosa aquesta identificació…
Tanmateix, sabem que no és així i que reivindiquen l'herència d'aquella gent, a més de justificar el Alzamiento Nacional com a la inevitable conseqüència del pistolerisme izquierdista.

Jo no sé si el que cal entendre que estan dient, d'una manera subtil, és que, com aleshores, el que cal és una guerra per a deixar les coses al seu lloc.

2 comentaris :

cigonya ha dit...

Això és una invasió més que subtil, col·lega: destruint el territori amb construccions infinites, obrint-se pas per la costa i más allà, emmerdant-se 6.1 vegades per defensar un bilinguismo-bífido a Catalunya que ni ells es creuen (a més, caldria revisar el concepte de bilingüisme), fent-se les víctimes d'un romanç que ells han inventat.
Potser tot torna eternament. Ara, però, vivim un període de democràcia inversemblant. Certament.

Àngel Ramírez ha dit...

Collons!! sembla que el cartellet siga d'avui en dia!!!. La CEDA ja va fer molt de mal a la II República...
Açò és com un malson, ple de fantasmes del passat amenaçant el present.